Hvad er Loven Om Tiltrækning?

Du har sikkert hørt udtrykket om det universelle princip Loven Om Tiltrækning før. Men hvad er Loven Om Tiltrækning, og hvad går det egentlig ud på?

 

I dette blogindlæg vil jeg gå dybere ind i, hvordan Loven Om Tiltrækning fungerer, og hvordan du kan bruge dette princip i dit liv.

Hvad er Loven Om Tiltræknings grundlæggende princip

Loven om tiltrækning siger helt grundlæggende, at det, du fokuserer på, skaber du mere af.

 

Lidt ligesom Karma – et begreb du sikkert kender – som bla. går på, at det du sender ud, er det, du får tilbage.

 

Princippet bag Loven om Tiltrækning er, at alting har en vibration, og du vil automatisk tiltrække endnu mere af det, der har samme vibration.

 

Føler du ikke, du er noget værd, vil du desværre kunne tiltrække ting med samme vibration, hvilket fører til, at du tilsvarende bliver behandlet dårligt.

Hvis du fokuserer på taknemmelighed, tiltrækker du endnu mere, der kan gøre dig taknemmelig.

Grunden til dette, er dels fordi:

 

1) Dine tanker skaber dine handlinger 

2) Universet giver dig mere af det, du fokuserer på

 

Det sidste, som er den del, der virker mest magisk, vender jeg tilbage til.

Lad mig først komme med to eksempler, der illustrerer det med dine tanker og handlinger lidt nærmere.

Din negative spiral versus dit positive flow

Kender du det med, at hvis du er i dårligt humør, så begynder det hele bare at gå galt?

Det starter f.eks. med, at du blev frustreret på arbejdet over noget, der ikke ville lykkes, hvilket har gjort dig i rigtig dårligt humør, hvor du vender det hele indad og bebrejder dig selv.

På vejen hjem kører bilisterne omkring dig rigtig dårligt, og du kommer selvfølgelig til at vælge den helt forkerte kø ved kassen, når du handler, så det tager uendeligt lang tid, før du får betalt.

Når du endelig kommer hjem, vælter du endda posen med varer ud over køkkengulvet … osv. osv.

I dette eksempel er det tydeligt, hvordan dit fokus på det negative, avler endnu mere negativitet.

Det kan endda ende med at blive til en selvforstærkende negativ spiral, som kan være uendeligt svær at komme ud af.

Omvendt kan du på andre dage være i et utroligt positivt flow, som tiltrækker nye positive oplevelser.

Du kan haft en fantastisk dag på arbejdet, hvor opgaver er blevet løst på bedste vis, og du har grinet med dem omkring dig.

Radioen spiller din yndlingssang, og fordi du kigger glad op, når du går på gaden, bliver du mødt med et stort smil fra en dame, du passerer på din vej.

Manden foran dig i køen i butikken, som har masser af varer i sin vogn, lader dig venligt komme foran.

Du har en oplevelse af at have god tid til alt det, du skal nå … osv osv.

I modsætning til i det første scenarie tiltrækker du i den sidste situation masser af positivitet, fordi du fra starten har fokus på det positive.

Du kender helt sikkert mekanismerne. Spørgsmålet er så bare, hvordan du kan styre det bedre, så du skaber mere af det gode. Det kommer jeg tilbage til om lidt.

Universet giver dig mere af det, du fokuserer på

Udover det faktum, at dine tanker skaber dine handlinger, er der en del af Loven Om Tiltrækning, som virker noget mere magisk, og som i langt højere grad er et spørgsmål om tro.

Meget af det, jeg her forsøger at formidle, ligger egentlig ud over vores menneskelige fatteevne (i hvert fald hvis vi skal forstå det i dybden), så opgiv på forhånd at kunne forstå det helt.

Et af principperne bag Loven Om Tiltrækning er, at universet hele tiden forsøger at matche det, du udsender af ønsker og vibrationer.

Er du meget naturvidenskabelig, så forhold dig til emnet ved at betragte det som energi og frekvenser, hvor lige søger lige. På den måde tiltrækkes man af det, ens energi “matcher”.

 

Er du derimod et spirituelt menneske, har du sikkert hørt om, at du på forskellige måder kan bede engle, guider eller universet om hjælp og guidance.

Forestil dig nu, at dine engle, guider og alt andet, der hjælper dig, sidder og venter på tegn fra dig om, hvad de kan gøre for at opfylde dine ønsker. Som en form for forlænget arm, der søger at hjælpe dig ved at skabe de allerbedste muligheder for dig.

Alt det, du løbende kommunikerer om, er det, universet søger at give til dig.

Derfor er det, du fokuserer på i dagligdagen enormt afgørende.

Her er det en vigtig pointe, at du kommunikerer på flere planer.

 

Du kommunikerer både gennem, hvad du siger højt (eller til dig selv indeni), gennem det du gør med dine handlinger og inddirekte gennem den følelse, du har omkring dig selv, og det du oplever osv.

Alt dette udgør til sammen din samlede vibration.

Endnu en vigtig pointe er, at du skal være et reelt match til det, du ønsker.

Du kan nemlig kun tiltrække det, du er et match til.

 

Så hvis du ønsker dig en partner men ikke føler dig værdig til at blive elsket, sender du også den manglende værdighed med ud, hvilket desværre ikke tiltrækker den partner, du drømmer om.

Nøglereglen her er altså: Dit liv bliver, som din vibration er. (Hvilket minder lidt om den gamle parole: Du bliver, hvad du spiser 🙂 )

Din vibration er altså det allervigtigste i dit liv, fordi den er absolut afgørende for, hvad du tiltrækker.

Nogle gange vil du måske også ønske dig noget, hvor du inderst inde godt ved, at du egentlig ikke har brug for det.

Denne vibration kommer også med ud i det, du udsender – og derfor vil du med størst sandsynlighed ikke tiltrække det, du her ønsker.

Hvad er Loven Om Tiltrækning

Sådan bruger du Loven Om Tiltrækning til at tiltrække mere af alt det gode

Hvis verden hænger sådan sammen, som det forstås gennem Loven Om Tiltræknings briller, så ville det jo være herligt, hvis vi bare gik rundt med den bedste, mest positive vibration hele tiden.

Det, der imidlertid ofte er tilfældet, er, at vi som mennesker kommer til at fokusere på alt det, vi ikke har. I stedet for at glæde os over det, vi allerede har.

Budskabet, du i så fald sender ud, er hermed et budskab omkring en mangelstilstand – og vil derfor tiltrække ….. mere mangel.

Det hjælper dig dermed dårligt i forhold til at skabe mere at det, du egentlig går og drømmer om.

 

Måden at komme omkring dette på – og det helt store “trick” – er at blive ved og ved med at flytte fokus over på det positive og fokusere på det, der er det bedst mulige scenarie for dig.

Ganske enkelt fordi Loven Om Tiltrækning siger: at jo mere du allerede føler, du har, jo mere får du af det samme.

Så:

Fokuserer du på, at du allerede har masser af kærlighed i dit liv, vil du få endnu mere.

Har du fokus på glæden ved dine kreative evner, vil de vokse.

Føler du, at du har masser af penge, og glæder dig over det, vil du få endnu flere.

Det kan kræve lidt træning at switche dit mindset på denne måde – og samtidig kræver det en vis portion tro på, at Loven Om Tiltrækning faktisk virker.

Og mest af alt kræver det vedholdenhed. At blive ved og ved med at vælge det positive over det negative og åbne sig i troen på, at det er muligt.

Måske er du så heldig at have et positivt sind, som hjælper dig med at skabe et godt mindset i forhold til at tiltrække gode ting til dig selv.

Måske ikke. Og hvad gør du så?

Sådan bruger du Loven Om Tiltrækning, hvis du sidder fast i en negativ spiral

Hvad gør du, hvis du er kommet ind i en negativ spiral og har svært ved at komme ud af den igen?

Nogle gange kan det køre helt af sporet, og du kan begynder at tænke “Det kommer sikkert til at gå dårligt” eller “Det kommer aldrig til at ske for mig”. Er du nået dertil, er du godt i gang med at skabe en selvopfyldende profeti.

Måden at bryde et negativt flow på er ved at stoppe op og finde en – hvad der kan virke som en mikroskopisk – positiv ting, og fokusere på den. Jo mere du kan fokusere på den ene lille bitte positive ting, jo mere vil det positive vokse, når du dyrker det.

Jeg vil ikke lyve. Det er ikke altid let. Faktisk kan det være noget af en overvindelse at slippe det negative.

Men ikke desto mindre er du rent faktisk i stand til at kontrollere, hvilken retning du vil sætte på dine tanker. Den bevidsthed og viljeskraft, vi har som mennesker, er præcis det, der adskiller os fra dyrene.

Brug den viljestyrke og målrettethed til at gå den vej, du ønsker.

Som du kan fornemme, er Loven Om Tiltrækning et kæmpestort emne, som man kan bruge årevis på at tilegne sig viden og erfaringer omkring. Jeg forventer selv at studere emnet i resten af mit liv. Just saying.

Jeg håber, at jeg med dette indlæg har vakt din nysgerrighed omkring emnet.

Har du lyst til at dykke mere ned i emner som disse, og bl.a. modtage øvelser og meditationer omkring Loven Om Tiltrækning og manifestation, så tjek mit 21 dages onlinekursus Spirituelle Ritualer ud.

På kurset får du dybere kendskab til emnet samt masser af andre spændende øvelser, ritualer og meditationer, der hjælper dig med at connecte med dig selv og universet.

tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få meditationen
"Skru Op for dit lys"

+ et kapitel fra min bog