Løft den mentale sundhed med meditation i virksomheden

Vi ved det godt, for vi har hørt om det i årevis. Stress er et kæmpe samfundsproblem, og et problem der i høj grad hviler på arbejdspladserne at løse. Men hvordan?

Hvert år mister danske virksomheder millarder af kroner på grund af stress og mistrivsel blandt medarbejderne. Dette har ikke kun store konsekvenser for virksomhedernes og organisationernes økonomi og drift, men for den enkelte – og vedkommendes nærmeste – kan det have store menneskelige konsekvenser.

Heldigvis får flere og flere virksomheder fokus på at arbejde med den mentale sundhed blandt medarbejderne. Fra overvejende at have haft fokus på at måle på stress og tage sig af det, når skaden er sket, bruger man i dag veldokumenterede metoder som meditation til virksomheder, hvilket effektivt reducerer stress og øger trivslen. 

Skal jeres virksomhed være med på den bølge?

 

IMG_4807_72 pix

Velkommen

Mit navn er Stine Schou Kvistgaard. Som erfaren underviser, foredragsholder og meditationslærer kan jeg hjælpe jeres virksomhed med at arbejde med den mentale trivsel.

Jeg tilbyder både foredrag, workshops og løbende indsatser med fysisk og online undervisning i meditation til virksomheder.

Stressforebyggelse på arbejdspladsen

Nyere tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø estimerer, at stressrelateret sygefravær og tabt produktion ved at medarbejdere forlader virksomheden (eller tager orlov) hvert år koster danske arbejdspladser 16,4 mia. kroner. 

Stress skyldes ikke kun for stort et arbejdspres, hvilket dog er den dominerende årsag. Men stress kan også udløses ved for eksempel ikke at have mulighed for at løse sin opgave godt nok (moralsk stress) og ikke føle man kan stå ved sig selv, eller det kan udløses ved vedvarende de-motivation i forhold til arbejdets indhold eller eksistentielt stress, hvis arbejdet ikke giver mening for en selv eller i det større billede.  

NFA estimerer desuden, at 61,9 mio. arbejdstimer hvert år går tabt pga. stressygemeldinger eller opsigelser pga. stress. Tænk sig, hvis nogle af de i forvejen spildte timer kunne have været brugt på at øge trivslen og forebygge stress …

Der er ingen tvivl om, at det betaler sig at investere i medarbejderes mentale sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Ikke kun af økonomiske og menneskelige årsager men også i forhold til at forbedre og effektivisere arbejdsindsatsen.

Og hvordan gør man så det? 

 

Meditation og mindfulness er en anerkendt og veldokumenteret måde at løfte både trivsel og performance samt forebygge stress og sænke sygefraværet. Det er vejen til et givende arbejdsmiljø i balance.

Meditation og mindfulness er en anerkendt og veldokumenteret måde at løfte både trivsel og performance samt forebygge stress og sænke sygefraværet.
Det er vejen til et givende arbejdsmiljø i balance.

Fordele ved at bruge meditation og mindfulness i virksomheden

Fordelene ved at benytte meditation til virksomheder er veldokumenterede og mange. Men måske er der nogle af dem, der overrasker?

 

 

Fordelene ved meditation i virksomheden er blandt andet, at meditation:

– forebygger stress (en times samlet meditation om ugen sænker stressniveauet med op mod 25%)

– øger koncentrationen op mod 40% (ved under en times samlet meditation om ugen)

– forbedrer søvn, sænker blodtrykket og styrker immunforsvaret samt mange andre positive effekter på den generelle fysiske sundhed

– giver den enkelte medarbejder mere energi og overskud og en bedre indre balance 

– reducerer angst,  modvirker depression og reducerer smerter

– øger medarbejdertilfredshed, arbejdsglæde og motivation og skaber et positivt miljø

– giver mere livsglæde, godt humør og en oplevelse af mening

– fremmer en bæredygtig arbejdskultur og nedbringer sygefravær

– sender et positivt signal til medarbejderne, om at deres trivsel er vigtig

– giver et vigtigt medarbejdergode og styrker employer branding 

– er mindre omkostningstungt end store workhops og kurser, men giver en løbende stabil indsats

 

Lille indsats – stort udbytte!

  • En lille daglig eller ugentlig indsats giver et stort udbytte på mange planer i virksomheden.

  •  
  •  

Sådan får i meditation og mindfulness i jeres virksomhed

Meditation og mindfulness giver jer en effektiv måde at styrke det mentale helbred på arbejdspladsen inden for kort tid. Men hvordan kommer man i gang, og hvordan foregår det i praksis?

Som jeres eksterne konsulent og meditationsunderviser kan jeg hjælpe jer godt fra start, eller jeg kan varetage selve indsatsen og køre et forløb med medarbejderne med løbende undervisningssessioner (fysisk eller online).* 

Vi vil ofte starte ud med at tage en dialog med jer omkring, hvilket udfordringer I oplever. I nogle tilfælde vil jeg herefter komme ud til et fyraftensarrangement eller en teamdag i jeres virksomhed og give jer et foredrag, hvor I samtidig får en smagsprøve på, hvad meditation kan. 

Herefter kan den videre indsats fortsætte med løbende fysisk og/eller online undervisning, eller jeg udvikler meditationer til jer, som medarbejderne selv kan bruge på jeres egen platform – eller via mit onlinesystem.

Forløbet bliver skræddersyet til jer og jeres virksomhed.

 

* Jeg samarbejder med virksomheder i hele landet – og samarbejder desuden med andre konsulenter, her iblandt Gitte Winter Graugaard fra Room For You.

Jeg tilbyder

Foredrag om
mental sundhed

Bestil et foredrag om mental sundhed i jeres virksomhed, netværk eller organisation (indeholder meditative øvelser)

Meditations-undervisning
i virksomheden

Få sessioner med meditation og mindfulness hver uge eller måned for dig, dit team eller hele virksomheden

Online sessioner

Log på Teams hver eller hver anden uge og meditér med mig i 15-20 min.
Kan kombineres med fysiske sessioner

Online meditationer
til jeres platform

En bred vifte af meditationer og mindfulnessøvelser, som kan
støtte jer i arbejdet

Sparring om implementeringen

Jeg hjælper med at lægge en strategi for kommunikation og implementeringen af om jeres mentale sundhedsindsats

Hjertebaseret ledercoaching

Vil du gerne blive bedre til at bruge hjertet og intuitionen i dit arbejde, tilbyder jeg også forløb til dig som leder

"Det var meget spændende at prøve meditationen. Det var godt, den måde du gjorde det på - bredt - så det henvendte sig til alle. Der var god feedback fra deltagerne på meditationsholdet (og det var primært deltagere, som ikke dyrker yoga)."
FYRAFTENS-ARRANGEMENT HOS STIBO 

"Stine har et fantastisk nærvær, ro og en professionel tilgang til sine kunder. Jeg kan varmt anbefale andre at prøve hendes forløb." METTE BECKER, Konsulent/ underviser 

Kontakt mig i dag og aftal et møde - Skriv til stine@feelcompany.dk

Hvem er jeres underviser, sparringspartner og foredragsholder?

Stine Schou Kvistgaard er en erfaren underviser og meditationslærer. Hun driver til dagligt virksomheden FEEL Company, som tilbyder forskellige former for undervisning og udviklende forløb til både private og virksomheder.

Stine er uddannet cand.ling.merc. i virksomhedskommunikation, har tidligere arbejdet i reklame- og kommunikationsbranchen. Dette har givet hende stor forståelse for og indsigt i, hvad der er vigtigt inden for virksomhedens døre, når det eksempelvis gælder intern kommunikation, medarbejdertrivsel og ledelsesstrategi.   

Efter at have drevet virksomhed indenfor meditation og personlig udvikling siden 2014 har Stine solid erfaring med at lede grupper, bl.a. som leder af hendes egne uddannelser i personligt lederskab og selvudviklende gruppeforløb. 

Som meditationslærer er Stines force at gøre meditation enkelt og jordnært og at guide deltagerne ind i en rolig tilstand gennem hendes afslappende – og levende – meditationer. Hun er kendt for at have en rolig og varm udstråling, som smitter og gør én godt tilpas .

Stine er desuden forfatter til bogen Lyslevende, som bl.a. rummer 25 meditative hverdagsritualer. Stine og hendes bog er omtalt i medier som Magasinet Liv, Magasinet Helse, Alt for Damerne og diverse podcastinterviews.

"Det, der gør mig allermest glad i mit arbejde, er at hjælpe andre til at få en større livsglæde og opleve en større mening med livet. Nøglen til dette er forbundethed.
At være forbundet med sig selv, sin omverden og til den større helhed.
For at nå derhen kræver det, at vi stopper op og kommer fuldt til stede." 

STINE SCHOU KVISTGAARD

Skriv til mig

Kontakt mig, hvis du vil aftale et møde eller vide mere om, hvad jeg kan tilbyde jeres virksomhed.

 

Er I klar til at steppe endnu mere op?

Måske er I en virksomhed, der allerede har gjort jer erfaringer med mindfulness og meditation, og ved, at det virker. Eller måske er I klar til at gå skridtet videre og arbejde mere bevidst med måden, I er til stede i arbejdet på, med at skabe et balanced work flow og med at optimere jeres energi.

I så fald er mit virksomhedskoncept “Bee” sandsynligvis noget for jer. 

I dette nyudviklede virksomhedsprogram får I meditative redskaber, som hjælper med at indstille jeres mindset til de vidt forskellige arbejdssituationer. Redskaber, som støtter jer i bevidst at arbejde med personlig energioptimering, kreative processer, visionsarbejde og lignende. 

Skriv til mig på stine@feelcompany.dk hvis du vil høre mere om konceptet.

 

Tre tips til hvad du som leder kan gøre allerede i dag 

Der er mange små greb, du kan bruge, for at bidrage til et mere bæredygtigt og stressforebyggende arbejdsmiljø.

Start jeres møder med 2 minutters stilhed

Mange medarbejdere og ledere kommer direkte fra en helt anden opgave og har muligvis tankerne et helt andet sted. Med to minutters stilhed bliver der mulighed for at omstille sig og få et øjebliks ro. De to minutter kan være med til at effektivisere møderne, hvis man opfordrer til bevidst at tænke over, hvad man skal have ud af mødet. Herved kan man undgå for meget løs snak og have et mere klart fokus på formålet med mødet.

Italesæt vigtigheden af minipauser

Små pauser i løbet af dagen, hvor man som leder og medarbejder kan klare tankerne, lade op og omstille sig til det næste, man skal, gør en stor forskel i forhold til at holde energien oppe. Små pauser er ikke kun stressforebyggende – de er samtidig med til at optimere ens indsats, så man arbejder mere effektivt og fokuseret med opgaverne og undgår at brænde ud. Italesæt vigtigheden af pauser ved at sige: “Nå, skal vi lige klare tankerne et øjeblik, inden vi går videre” eller spørg dine medarbejdere, om de husker at give sig selv et pusterum.

Begynd selv at meditere

Download min (næsten) gratis Sov-Godt-meditation og få en forsmag på, hvad meditation kan. Det koster kun din mail. I meditationen Find Ro Før Du Sover, guider jeg dig til at slippe tankerne fra en lang dag og blive helt afslappet, så du lettere kan falde i søvn.

Hent meditationen

Kontakt mig i dag og få et tilbud - Skriv til stine@feelcompany.dk